пятница, 20 ноября 2009 г.

Відмінили карантин в школах: Київ, Харків, Луганськ

#schools_ua Нарешті!!!!
Карантин у Києві закінчиться 25 листопада
У середу, 25 листопада, у Києві буде відновлено заняття у всіх навчальних закладах і робота дитячих садків. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії при Кабінеті Міністрів України. Про це заявила перший заступник мера Києва Ірена Кільчицька.
"Рішення, прийнято надзвичайною протиепідемічною комісією при Кабінеті Міністрів, зумовлено зниженням темпів захворюваності населення на грип та ГРВІ", - зазначила І. Кильчицька, яку для процитували у прес-службі мерії.
Нагадаємо, вчора головний державний санітарний лікар Києва звернувся до мера столиці Леоніда Черновецького з пропозицією відновити заняття у всіх навчальних закладах міста і роботу деяких дошкільних закладів у середу, 25 листопада.
Усі київські загальноосвітні школи, ліцеї, гімназії та вищі навчальні заклади всіх рівнів акредитації, незалежно від форм власності, закрилися на карантин 2 листопада.

Інформує: ЛІГАБізнесІнформ

Однак, якщо керівництво Харкова прийме сьогодні рішення про припинення карантину в школах, ВНЗ і дитсадках, з понеділка юні харків'яни знову сядуть за парти. Але перед заняттями стан їх здоров'я перевірять медики прямо у навчальній або дошкільній установі. Нести довідку з поліклініки необов'язково. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я і соціальних питань Ігор Шурма. За його словами, в кожній установі освіти перші два дні працюватимуть 1-2 медичних працівника, які будуть вимірювати дітям температуру і проведуть медогляд. Дітей з симптомами ГРВІ до занять не допустять. Ті ж, хто приходитимуть до школи, ВНЗ або дитсадка пізніше, повинні будуть принести лікарняний листок від лікаря з поліклініки. "Якщо діти після карантину не прийшли до школи, означає вони хворіли. Тому їм необхідно буде принести довідку від лікаря, що зараз вони здорові" - відзначив Шурма

Пише Kharkiv.proua.com

У Луганській міськраді заявили, що школи готові до відновлення занять.
Про це повідомив заступник Луганського міського голови Олександр Ткаченко. За його словами, остаточне рішення буде прийняте сьогодні на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії у Києві. Проте, він додав, що міська рада готова до відновлення занять. Він відзначив, що "дітям потім доведеться у дві зміни доганяти навчальний процес". У той же час головний державний санітарний лікар Луганської області Анатолій Докашенко, який знаходиться сьогодні у Києві, також підтвердив, що рішення про відміну карантинних заходів буде прийнято сьогодні на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії, в якому він візьме участь. Проте, за його словами, у Луганську відбулося засідання під головуванням першого заступника губернатора Луганщини Юрія Арефьєва, на якому було прийнято рішення зняти карантинні обмеження, але залишити режимні обмеження. Як раніше повідомлялося, у зв'язку з епідеміологічною ситуацією в країні і у зв'язку з постановою Кабінету Міністрів і розпорядженням губернатора Луганщини про обмеження
проведення масових заходів в працюючих дитячих дошкільних установах і школах ці заклади закрилися на карантин з 31 жовтня.

Пише Луганск proUA.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий