воскресенье, 17 ноября 2013 г.

Фільм «Тіні незабутих предків» : відгук




Вчора подивились з родиною україномовний український фільм. 



















Довго сумнівалась чи брати доньку 12 років на перегляд «Тіні незабутих предків». Почитала рекомендації, подивилась трейлер і … вирішила взяти. Настюша вже перечитала і передивилась декілька фільмів щодо вампірів, всього «Гаррі Поттера» і полюбляє щось на межі містики і страхів.

 Ми довго не вагались щодо вибору кінотеатру і пішли в найближчий до будинку. Квиточки купила раніше і .. майже засумувала, коли побачила всього 2 куплених до мене квитка. Невже буде пустий зал? Невже нікому не цікавий новий український фільм?

Забрали доню від бабусі і вирушили до кінотеатру. Вже в холі я побачила багатенько бажаючих подивитись «Тіні незабутих предків». Хух! Ну і добренько.

Зірки тільки заважали перегляду
Ну якось було дивно бачити Ольгу Фреймут в ролі ведучої кримінальних новин. Вся така нереальна фіфа Фреймут говорила про вбивство. 


Зовсім ніяк розкрита роль і Ольги Сумської. Декілька кадрів і дивний вираз обличчя. Ольга Сумська зіграла роль мами головного героя.

І.. всі ми дивились, як же зіграє роль нащадок видатного роду … Дмитро Ступка. Але між собою просто говорили… «онук Ступки». 





Секс на екрані в «Тіні незабутних предків»
Це одна з причин, чому я сумнівалась брати дванадцятирічну доню. Чи буде він відвертим і я буду ніяковіти через такі сцени? Як буде поводитись Настюха?
Скажу я вам … нічого ТАКОГО там немає. Декілька разів були показані гарні перси Олена Мусієнко (ну .. може і дублерша) та гарне тіло Марини Шако. 

А все інше … просто імітація і плаский гумор на сексуальну тему, але цим не злякаєш сучасну молодь.

Кров, вбивства та жахи
Так, любі друзі! Голлівудського хепі енду не буде (майже). Буде і кров, і вбивства, і жахи!
Декілька з них були вже дууже реалістичними. Настюха закривала очі, але це були тільки декілька сцен.
Страху наводила музика і відчуття страху. Дітям сподобались всілякі літання, перетворення, швидкі пересування героїв.

Люба Україна в кадрі. Радію.
З перших кадрів вразив УНІВЕРСИТЕТ, в якому вчились головні герої. Ми почали гадати, а що за навчальний заклад. Може Львів? Ан ні… Це Чернівецький Національний університет. Який же він гарний?


А які шикарні ландшафти в горах? Краса.


Гумор та молодіжна вподобаність
Більшість всіляких колкостей були вкладені в вуста друга головного героя Пашу Лі. Я зацікавилась цим актором . Настюха з подружкою сміялись над його молодіжним сленгом та деякими виразами. 



















Актори і розкриття теми. Сподобалось?!
Дмитро Ступка – в ролі Вані. Головний герой. Я не можу оцінити якісь творчі надбання цього актора. Не бачила раніше в інших ролях. Але.. тут він мені сподобався. Були певні емоції, переживання та цікавість. Молодець, Дімочка!

Олена Мусієнко – головна жіноча роль. Ну… окрім кадру виходу з УНІВЕРСИТЕТУ …. не можу назвати щось видатне. Якось у неї мало слів, мало емоцій, не вистачило чогось. Вона така несе красу і .. жодного тепла і розуміння. Навіть в передостанніх кадрах фільму, я не дуже вірила, що вона таааак сумує за коханим. НЕ ВЕРЮ!


Паша Лі – друг головного героя. Сподобався. Відкрила його для себе. От тільки глянула фотки на першому показі… і трошки засумувала. Хочу його бачити «нашим пацаном», а не «напищеним пінгвіном». 


Марина Шако – героїня, що «несе красу». Ноги та попа… губи, очі. Ну .. якось так. Наш тато  вподобав симпатичні форми. Ну.. і все.

Ну .. були інші герої 



Доня дивилась з фільм з захватом. Ну..інколи закривала долоньками очі.  А ми з чоловіком бачили схожість з іншими фільмами
-         «П»ятий елемент» з виразом «Світло до світла» та історією кохання;
-         «Матриця» та вампіри з літанням та приганням через перешкоди;
-         «Чорнокнижник» з елементами магії  і деякими атрибутами і … багато іншого.

      Реклама
      Якось вже занадто. Чи я тільки це бачила? Всі читають один журнал. Заправка, де проходять певні дії... постійно акцентується увага на назві. Якось леповатенько!

І наостанок…
Так чим же для нас став цей фільм? Як ми провели вечір вихідного дня?
-         Обов»язково хочу побачити Чернівці та вподобаний УНІВЕРСИТЕТ.
-         Хочу передивитись «Тіні забутих предків».
-         Хочу знов поїхати в Карпати
-         Дуже рада що віддали 15 долларів на розвиток українського кіно
-         Доня має нових кумирів і бажання переглядати українські фільми.


Бюджет картини : $1 000 000

Mama_ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий