пятница, 2 июля 2010 г.

Дитячі табори: Тернопільщина


Влітку на Тернопільщині працюватимуть 336 дитячих таборів

Влітку 2010 року в Тернопільській області працюватимуть 336 дитячих закладів, з них: 11 позаміських, 5 санаторного типу, 3 дитячих центри, 312 закладів з денним перебуванням, 5 наметових містечок.





Для проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2010 року обласним бюджетом Тернопільщини передбачено 2581 тис. гривень, (у 2009 році 2446 тис. грн.) розпорядниками коштів визначені: 1516 тис. гривень – головне управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації; 1065 тис. гривень – управління освіти і науки облдержадміністрації;.

Як повідомив представник головного управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту Тернопільської облдержадміністрації, за даними обласного управління статистики в області проживають 152100 дітей шкільного віку.

З них: 1234 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 41440 дітей із багатодітних та малозабезпечених родин, 70 дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків, 24 дітей, батьки яких постраждали при виконанні службових обов´язків, 5763 талановитих, обдарованих дітей.Ці категорії дітей потребують особливої уваги та підтримки і мають право оздоровлюватись за рахунок бюджетних коштів усіх рівнів.

12-15 травня робочою групою до складу якої ввійшли спеціалісти обласної санепідемстанції, головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління МНС України в області, обласного управління у справах захисту прав споживачів проведено обстеження дитячих оздоровчих закладів щодо стану готовності до літнього оздоровчого сезону 2010 року.

Комісією встановлено, що Заліщицький дитячий санаторій працює цілорічно, дитячі оздоровчі заклади "Лісовий дзвіночок", "Лісовий" Бучацького району, "Лісова казка" Лановецького району, "Збруч", "Лісова пісня" Борщівського району, завершили підготовчі роботи та повністю готові до організації оздоровчих змін та прийому дітей. В оздоровчих закладах "Зорепад" Теребовлянського району, "Сокіл" Збаразького району, "Веселка" Підволочиського району ремонтні роботи на стадії завершення. Водночас у дитячих оздоровчих закладах "Гайдарівець" Шумського району, "Промінь" Теребовлянського району організацію підготовки до літнього оздоровлення лише розпочали. Найгірший стан справ щодо готовності до літнього сезону у ДОЗ "Ромашка" Заліщицького району.

Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації направило пропозиції до профільного Міністерства щодо кількості дітей, які потребують оздоровлення в 2010 році, термінів оздоровлення та профілів захворювання дітей. Загальна кількість дітей, яких планується охопити оздоровленням у цьому році, відповідно до заявок відповідних управлінь райдержадміністрацій складає 2373 дитини та 100 дітей з батьками. Обсяги оздоровлення дітей та кошти на перевезення Мінпраці України ще не доведені.

Обласна рада профспілок передбачила 450 тис. грн. на проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

Середня вартість одного дня перебування однієї дитини у місцевому оздоровчому закладі при організації оздоровлення дітей пільгових категорій становить 85 гривень ( 2007 рік – 57 гривень, 2008 рік – 62 гривні, 2009 рік – 75 гривень).

За рахунок коштів державного бюджету протягом лютого – травня вже оздоровлено 290 дітей, з них: в МДЦ "Артек" та УДЦ "Молода гвардія": дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 145; дітей із малозабезпечених та багатодітних родин – 36; дітей – переможців Всеукраїнських, міжнародних фестивалів, конкурсів, олімпіад – 35; дітей-інвалідів – 5; дітей диспансерної групи – 9, дітей учасників тематичних змін – 60.

ZAXID.NET


Як саме зібрати дитину в дитячий табір читайте ТУТ

Комментариев нет:

Отправить комментарий