пятница, 11 июня 2010 г.

ЮНІСЕФ: Як для дитини, так і для держави значно вигідніші прийомні сім'ї

Інтерв’ю з Андрієм Гайдамашком, керівником проектів з питань захисту дітей представництва в Україні дитячого фонду ЮНІСЕФ, про альтернативу інтернатній системі в Україні.



Протягом 2009 року в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу було влаштовано 1895 дітей. Таким чином, станом на 1 січня 2010 року в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу виховується 8119 дітей, що в шість разів більше порівняно з 2005 роком (1313 дітей). Такі попередні дані оприлюднив Державний департамент з усиновлення та захисту прав дитини Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту за підсумками минулого року.

Екс-міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, коментуючи вищенаведені підсумки 2009 року, зазначив: «Це в 14–15 разів перевищує кількість дітей, яких улаштовували протягом року в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу в 2004–2005 роках — перед початком реформування системи захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, коли в такі форми сімейного виховання влаштовували 120–130 дітей на рік. Загальна кількість дітей, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, перевищує кількість дітей, які сьогодні виховуються в школах-інтернатах чи дитячих будинках».

Більше тут

Комментариев нет:

Отправить комментарий