понедельник, 31 октября 2011 г.

Зафіксовано 714 випадків насильства по відношенню до дітей


Щоб запобігти таким страшним цифрам в українських школах пройшли тематичні тренінги. Протягом трьох днів понад сто українських дітей в ігровій формі дізнавалися про свої права, взаємну повагу і толерантність, сімейні цінності та відповідальне батьківство. Школи-тренінги взаємоповаги і толерантності, які тривали з 26 – 28 жовтня 2011 року в Києві, Донецьку, Херсоні, Миколаєві та Севастополі, та залучили дітей з різних соціальних груп і форм виховання, проходили під гаслом «Ми різні. І тому нам цікаво разом!». 

 «У Конвенції ООН про права дитини ми знайдемо 40 прав, які має дитина. На звичайній конференції на моєму місці мав би бути відомий ведучий. Але сьогодні мова піде про права дітей. І тому сьогодні я, як один із учасників тренінгів, використаю своє право і допоможу розказати, чому ми навчилися за ці три дні», - так розпочали підведення підсумків проведення тренінгів діти у п’яти містах України.


Діти за допомогою різних театральних вистав, творчих майстерень, дискусій, навчалися своїм правам та обов’язкам, отримали інформацію як захиститися від різних типів насильства, а також як поводитися без насильства та з терпимістю. Діти здобули навички планування свого майбутнього сімейного життя, сімейних цінностей, гендерної рівності у сім’ї та відповідального батьківства.





Тренерами та розробниками тренінгових програм в Школах взаємоповаги та толерантності стали представники неурядових організацій, а саме Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна», громадської організації «Жіночі альтернативи», благодійного фонду «Жіноча перспектива», громадського центру «Чоловіки проти насильства» під керівництвом експертів Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент».
 «Толерантність до інших починається із толерантності до себе. Це дуже гостре питання для всіх громадян в Україні. Наш проект за допомогою тренінгів надає слово самим дітям, особливо дітям з дитячих будинків або дітей в уразливому становищі. Кожна дитина впливає на майбутнє України, дорослі повинні прислухатися до вас і дозволяти висловлювати свою думку. У вас є що сказати. Ви будуєте свою власну незалежну особистість. Тому, важливо, надати вам можливість отримати нові знання і поділитися своїм досвідом разом», зазначила пані Женев’єв Делануа, експеркти з комунікацій проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент».

Програма дитячих тренінгів «Школи взаємоповаги та толерантності» буде передана в учбові заклади з рекомендацією інтегрувати елементи занять в учбовий процес. Навчальні програми толерантності для дітей з різних соціальних груп і різних форм виховання проходять вже другий рік поспіль. 




Будь ласка, звертайтеся за додатковою інформацією до Анастасії Троцької, менеджерки зі зв’язків із громадськістю проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент», тел.: (+38 044) 278 3376 / 288 2726, моб.: +38 095 139 93 52, ел. адреса: pr@cwrights.com.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий