воскресенье, 19 сентября 2010 г.

Школярі обміняються лідерами


В Україні проводиться набір школярів за Програмою обміну майбутніх лідерів (FLEX)
Восени 2010 року в Україні проводитиметься набір школярів за програмою "Програма обміну майбутніх лідерів" (FLEX).

FLEX – програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією "Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Програма дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській сім’ї.

Цього року в Україні буде відкрито 24 центри тестування у різних містах країни. Працівники, що проводитимуть тестування, виїжджатимуть до кожного з цих центрів. Учні 8-10 класів матимуть змогу проходити тестування в найближчому до них центрі тестування. Також запрошуються учні з обмеженими фізичними можливостями 8-12 класів. Ці учні запрошуються до найзручнішого для них місця тестування. Конкурс для учнів з обмеженими фізичними можливостями проходить окремо від загальної групи, вони змагаються між собою.

Школярі отримують інформацію про програму через листи до школи та засоби масової інформації. Всі бажаючі брати участь у конкурсі мають прийти на місце тестування в час та день, оголошений заздалегідь. Процес тестування у кожному з центрів починається із загальної презентації програми та проведення першого туру конкурсу. Перший тур – це невеликий письмовий тест з англійської мови.

Тестування буде проведено у таких містах: Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кіровоград, Луганськ, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Сімферополь, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

Розклад тестування програми FLEX восени 2010 року

Детальніше про Програму обміну майбутніх лідерів (FLEX) у розділі Події сайту "Освітній портал"

Комментариев нет:

Отправить комментарий