четверг, 26 апреля 2012 г.

Чорнобиль: враження школярки

 Страшно. Дуже страшно. Батьки говорять про якусь радіацію, але невідомо, що з цим робити. Вночі засипаю щільно накрившись одіялом. Воно мене спасе від тої радіації....то думки  8-річної дівчинки.
Інші школярі також поялись того страшного і невідомого ворога. Ось згадка одної 10-річної дівчини http://blogs.korrespondent.net/journalists/blog/yanamoysey/a63808


26 квітня ми згадуємо про страшну трагедію: катастрофу Чорнобильскої станції. Пройшло багато років і доцієї трагедії причетний кожний з нас. В нашій родині дідусь має статус "ліквідатора". Він особисто не був на станції, але допомогам будувати дороги і .. теж постраждав.

вторник, 24 апреля 2012 г.

Дитина почала красти Що робити?

Шок! Як це могло статись? Дитина, котра не має жодних обмежень.. дитина котра гарно вчиться і не має проблем з поведінкою.
Що могло статись, що дівчинка в 11 років могла щось вкрасти в магазині.

"Я тільки з"їла шоколадку", - плачучи говорила вона.

Моїй подрузі подзвонив охоронець магазину і попросив терміново приїхати. Вона швиденько одяглась і прибігла в великий супермаркет, що знаходиться біля дому.
До цього часу охоронець вже нажахав доньку і "дошкою позору" всіх викрадачів та порушників, і сказав, що зверненься до школи.

Наодинці з мамою, звичайно, то все заперечив і посміхаючись сказав, що всього того робити не буде, але просив більш уважніше ставитись до цього.
"У нас багато тут таких крадачів. Поруч декілька шкіл і діти намагються красти. Ловимо, дзвонимо батькам.. і все. Якщо б Вашій доньці було більше років.. були б проблеми", - пояснив охоронець.

Моя подруга в шоці. Що робити? Наказувати дитину? Як? Що пояснити? Які знайти слова і важелі? Були у вас такі випадки.. що робили? Дякую за пораду )