воскресенье, 30 января 2011 г.

Вчитель: я вчуся у своїх учнів

Професію вчителя завжди вважали відповідальною й ніколи не вважали легкою. А бути вчителем сьогодні, здається, ще важче. Бо розмови про втрачене “покоління пепсі”, байдужість і жорстокість підлітків нікого вже не дивують. Та все ж є у наших школах вчителі, які не можуть працювати для галочки, плекають професію і по-справжньому присвячують себе дітям. Про проблеми та здобутки сучасного навчально-виховного процесу розмовляємо з вчителем образотворчого мистецтва Магальської ЗОШ Анжелою Кукуляк, яка, до речі, бере участь у конкурсі “Вчитель року”.  


Продовження інтерв"ю ТУТ

четверг, 27 января 2011 г.

Що знають школярі про холокост? Опитування

Нещодавно з донею були в одному музеї. Настуха з жахом дивилася фото і не могла повірити, що це було в дійсності.
Журналісти зробили опитування, що старшокласники знають про холокост.

А що знаєте ВИ?

среда, 12 января 2011 г.

До 15 січня зареєструйся і візьми участь у шкільних дебатах

Український гуманітарний ліцей
Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Всеукраїнська молодіжна громадська організація
«Дебатна Академія»
25–27 лютого 2011 року проводять Міжнародний дебатний турнір для школярів на тему:
"Роль молоді у розбудові громадянського суспільства"



Турнір присвячений обговоренню викликів, які постали перед світовою спільнотою у сферах екології, прав людини, культури та громадянської позиції молоді. Остаточне формулювання дебатних тем буде повідомлене після закінчення реєстрації команд-учасниць.



Формат: турнір відбуватиметься за Всесвітнім форматом шкільних дебатів (World Schools Debate Format) і складатиметься з двох треків: україномовного й англомовного; чотирьох кваліфікаційних раундів; півфіналу та фіналу.

Статуси учасників:

- дебатери (учні 8 -11 класів), які володіють українською і/або англійською мовами;

- супроводжуючий (тренер або суддя).



Для участі в турнірі необхідно з 15 листопада 2010 року до 15 січня 2011 року надіслати форму учасника на електронну адресу: uhl-edu@mail.ru або uhl-edu@ukr.net



Умови участі:
Організаційний внесок від команди - 100 грн.
Для дебатерів проживання - безкоштовне; харчування (3-разове) - 200 грн. (за 3 дні);
Для супроводжуючих проживання - орієнтовно 120 грн./доба; харчування (3-разове) - 200 грн. (за 3 дні);


Детальну інформацію можна отримати на сайтах ВМГО «Дебатна Академія»: http//www.debate.org.ua або Українського гуманітарного ліцею: www.uhl-edu.kiev.ua.



Із додатковими запитаннями звертатися за телефоном: (044)- 253-07-89 або (067)449-4839.

понедельник, 10 января 2011 г.

В Луганську закривають українську школу

#schools_ua В Лисичанську на Луганщині можуть закриту єдину спеціалізовану українську школу № 3, де навчаються діти хворі на ДЦП, з вадами зору та синдромом Дауна. Про такий намір місцевої влади стало відомо з повідомлень громадськості в ЗМІ.
Громадський активіст пан Олександр Антонов вважає, що такі дії міської влади не те що не вкладаються в голові, це вже злочин, бо чиновники фактично позбавляють дітей з вадами здоров’я права на навчання українською мовою. «Це спеціалізована школа, де навчаються діти з особливими потребами, яким буде дуже складно адаптуватися до нових умов, не кажучи вже про перехід на російську мову навчання», - наголошує пан Антонов.

Батьки учнів вже звернулися до міського голови Лисичанська Сергія Дунаєва з проханням не закривати школу та підійти до вирішення даного питання «з розумінням важливості існування цього освітнього закладу в місті».

У своєму зверненні батьки наголошують, що школа існує з 1936 року, а з 1991 року стала єдиною українською школою в місті і отримала статус національної. "У роки Великої вітчизняної війни школа не була зруйнована. Але в мирні часи вона припинить своє існування", - йдеться в листі до голови міста.


Пише http://nbb.com.ua