понедельник, 10 января 2011 г.

В Луганську закривають українську школу

#schools_ua В Лисичанську на Луганщині можуть закриту єдину спеціалізовану українську школу № 3, де навчаються діти хворі на ДЦП, з вадами зору та синдромом Дауна. Про такий намір місцевої влади стало відомо з повідомлень громадськості в ЗМІ.
Громадський активіст пан Олександр Антонов вважає, що такі дії міської влади не те що не вкладаються в голові, це вже злочин, бо чиновники фактично позбавляють дітей з вадами здоров’я права на навчання українською мовою. «Це спеціалізована школа, де навчаються діти з особливими потребами, яким буде дуже складно адаптуватися до нових умов, не кажучи вже про перехід на російську мову навчання», - наголошує пан Антонов.

Батьки учнів вже звернулися до міського голови Лисичанська Сергія Дунаєва з проханням не закривати школу та підійти до вирішення даного питання «з розумінням важливості існування цього освітнього закладу в місті».

У своєму зверненні батьки наголошують, що школа існує з 1936 року, а з 1991 року стала єдиною українською школою в місті і отримала статус національної. "У роки Великої вітчизняної війни школа не була зруйнована. Але в мирні часи вона припинить своє існування", - йдеться в листі до голови міста.


Пише http://nbb.com.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий