среда, 28 декабря 2011 г.

Новорічне шоу "Сказочная страна" в Мистецькому Арсеналі (Відео, ФОТО): враження мами




За декілька днів починається Новий рік і ми вирішили відчути свято його наближення. Зараз існує безліч різних новорічних вистав для дітей, але моя донька вже доросла (їй 10 років) і ми вибрали «дорослий» Новий рік.
Багато чула про проведення Новорічної вистави в Мистецькому арсеналі  і квиточки на цю виставу почала вже шукати ще в листопаді. Спочатку знайшла в Інеті інформацію про місце проведення і про вартість квитка http://skazochnaya-strana.com  І от вартість мене трошки вразила: 200 грн. дитячий і 50 грн. дорослий. Трошки дорогувато! Але... вже дуже хотілося потрапити на це шоу.
Ми знайшлися зі своїми однокласницями і замовили квиточки http://skazochnaya-strana.com/enter 
Мене попередили, що варто вдягнути дитині новорічний костюмчик і ми взяли білочку.
Забирали квитки в салоні пані Катерини Шаховської. Там дівчаток вразили маленькі Барбі, що демонстрували гарні наряди. 

 
До Мистецького Арсеналу ми прийшли вчасно, навіть за 15 хвилин до початку і … пожалкували. Спочатку ми декілька хвилин стояли на вулиці перед входом: нас прото не пускали, а потім хвилин 15-20 чекали в маленькому холі біля Мистецького Арсеналу. Неприємне відчуття змінилось подивом, коли відкрились двері в «Сказочную страну». Під бій барабанів нас відразу зустрічали герої цієї країни: величезні білі ведмеді, різні феї та чарівники, герої різноманітних фільмів і мультфільмів. Діти, розкривши роти, намагалися розпізнати кожного. 


Вистава починається з гардеробу
Герої «Сказочной страны» провели нас до гардеробу і там кумедні сніговими (мені так здалося) забирали у нас одяг. Поряд було місце де ми і перевдяглися в новорічний костюмчик. Дівчатка і хлопчики сніговички весело посміхалися і вітали всіх зі святом, а я згадала похмурі обличчя деяких тітоньок гардеробниць.
Їжа та напої
«Казкова країна» виявилась казково дорогою.  Ми довгенько добирались до Мистецького арсеналу і дити трохи зголодніли, але біля гардеробу був буфет з різними пиріжками та напоями, але.. звичайний пиріжок коштував 10 грн. Тут все коштувало 10 грн: маленьке печиво, пиріжок, цукерка (це мабудь, шоб легше було рахувати).
Висновок: беріть в «Сказочную страну» діткам цукерочки, печиво і водичку… дешевше буде.
На самому святі дітки самі «печуть» періжки під час одного з конкурсів і потім їх можна їсти … безкоштовно. Їм це дуже сподобалось.
Також діткам роздавали кисневу пінку. Я не дуже розумію що це, але діям подобалось.
Герої «Сказочной страны»
Вау! Ці емоції просто важко описати. І це у мене.. дорослої людини, а що ж відчули діти! 


 Організатори зібрали максимальну кількість цікавих героїв для різного віку дітей. Були і сучасні герої мультфільмів і забуті з радянського минулого: Печкін, Бременські музики, Джек Горобець, Русалонька, Снігова Королева  і, звичайно, Дід Мороз і Снігуронька, ну … і багато інших
 Потрібно передати пірату лист і отримати казкові гроші

 Діти перевіряли свою силу. Всі "важкі" гирі ... дуже легенькі ))) 

У Печкіна найважче здобути гроші ))) 
Вразило загальне ставлення до дітей: кожен герой був в своєму образі… постійно.  Печкін – ворчун, Попелюшка – лагідна, Пірати – страшкуваті .. тощо. 
 Робимо подарунки з Ельфом
Діти 2 години жили дійсно в цій казковій атмосфері.

Цілі і завдання «Сказочной страны»

Спочатку діти розгубились і не знали, що робити і куди йти. Нас зловив фокусник і показав їм декілька цікавих фокусів. 

Потім дітки зрозуміли, потрібно у кожного героя заробляти казкові гроші і їх обміняти на подарунки. 
 Все свято побудовано у вигляді квесту: пересуваєшся від героя до героя і отримуєш казкові гроші в розмірі 100 казкових одиниць. Потім обмінюєш їх на Ярмарку на подарунки, але ціна цих подарунків починається від … 1000 одиниць. Відповідно потрібно допомагати багатьом героям. 

Новорічне шоу тривало 2 години.  Молодші дітки дивились дві вистави на сцені «Смурфики» (не знаю таких) і просто лялькову виставу. Моя доня відмовилась: «Я ж не маленька!», але їй і так вистачало позитивних емоцій.
Дуже весело було співати з Бременськими музиками
 А художник намалював цікавий портрет на згадку про «Сказочная страна»


Діти виконували завдання Баби Яги

                                                    
  Під кінець свята донька заробила 2 тисячі одиниць казкових грошей, але… більшість подарунків вже була розкуплена і вона вибрала «лікарський набір».  Дітки задоволені і втомлені почали збиратися додому – головне не подарунок, а відчуття свята. На виході дітям подарували і подарунки-цукерочки. 
Обнімаємось з чарівним ведмедиком 

Ледь не змерзли  зі Сніговою королевою
Деякі чорні хмаринки
Свято в «Сказочная страна» просто чудове, але… є й деякі огріхи. Як я вже писала, довго чекали початку, а нас тримали під дощем і снігом.
На сайті «Сказочная страна» не говорилось про умови квесту : потрібно було вказати, що кожна дитина збирає гроші у героя казки і може обміняти на подарунок. Ті діти, котрі були минулого року знали про умови, а ми на початку довго просто дивились і тільки потім включились в гру: втратили хвилинки і можливість отримати кращий подарунок )))
І головне… в Мистецькому арсеналі, в Києві … проходило … російськомовне свято: жоден герой не говорив українською мовою, всі об»яви були – російською мовою, таблички-вказівники – російською мовою… може ми потрапили не в «Сказочню страну», а в країну російських казок. Розумію… на святі були дітки з різних країн, але..аніматори могли говорити українською і тільки за потреби (коли дитина не розуміла) переходити на російську. Моє враження і побажання!
Потрібно було виділи окреме місце для паління і вживання певних напоїв героям  поза очами дітей. Ми вийшли зі свята майже останні і застали прикру картину: головний пірат і ще декілька героїв стояли біля стін Арсеналу і …палили. Проста людська потреба, але… не для героїв улюблених казок. Як я можу дитині розповідати про шкідливість паління, коли її улюблений герой палить ?
Враження

Але не зважаючи на всі хмаринки – свято вдалося! Приємно, що в нашій країні з»являються подібні шоу для діток. Також приємно, що частина наших коштів піде не допомогу певним дітям і вони можуть подивитись це шоу безкоштовно. Згадую слова одної моєї колижанки, котра відвідала дитячий будинок. Вони запропонували діткам зробити листівки. Для цього потрібно було обрати колір картону. Переважна більшість діток з дитячого будинку обрали… чорний колір. Це вразило її і .. мене. Подібні шоу стануть для цих діток кольоровою сторінкою їх життя. Головне… щоб на них дійсно були дітки з дитячих будинків, а не улюбленці деяких політиків і зірок )) 
Мені б було цікаво почути Ваші враження від «Сказочной страны». А може ви відвідали ще цікаві Новорічні вистави? Розповідайте свої враження… 
Дякую!

Я з маленьким ведмедиком. Ну... він же справжній чоловік? 

Комментариев нет:

Отправить комментарий