вторник, 30 марта 2010 г.

Вчитель-новатор: хто він?

Щойно повернулася з пізнавальної і душевної події: форум вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні»
Там поспілкувалась з представниками міністертва освіти, наукових товариств та простими вчителями.
Ось коротка інформація з офіційного релізу «Майкрософт Україна» , а інший (не офіційний аспект спілкування пізніше) 

«Майкрософт Україна» згуртувала вчителів-новаторів
Український вчитель вперше вийшов у півфінал Європейського конкурсу інноваційних проектів і виборов право представляти Україну на Всесвітньому форумі вчителів-новаторів

30 березня 2010 року, Київ, Україна. У Київському університеті імені Бориса Грінченка пройшов перший Український форум вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні». Форум, організований компанією «Майкрософт Україна» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної Академії педагогічних наук України та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, зібрав близько 300 представників державних освітніх структур, директорів обласних і районних інститутів післядипломної педагогічної освіти, провідних методистів та вчителів.

Мета форуму вчителів-новаторів – поширення використання українськими педагогами інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у навчальному процесі і як результат – загальне підвищення рівня середньої освіти. На форумі вчителі мали можливість поспілкуватися зі своїми колегами з усієї України, дізнатися про успішні практики застосування ІТ в освіті, отримати практичні навички, які допомагають поліпшити викладацьку діяльність та зробити її ефективною.
У рамках Форуму вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні» нагородили переможців шостого всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор». Мета конкурсу – відзначити найкращі приклади застосування українськими освітянами сучасних ІКТ у навчальному процесі. Цього року на участь у конкурсі українські вчителі подали 280 проектів – «віртуальних турів до класної кімнати».
«Тільки творчий педагог може виховати творчих учнів, і саме такі активні творчі вчителі серед учасників та переможців конкурсу «Вчитель-новатор». Я певен, що кожен з проектів конкурсу гідний того, щоб про нього дізналися інші педагоги і використовували передовий досвід, щоб долучати учнів до нових технологій, формувати інформаційно-комунікативну культуру та комп’ютерну грамотність», – відзначив Олександр Ляшенко, академік-секретар Відділення загальної середньої освіти Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор.

Переможцями шостого всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор» стали 10 педагогів. За результатами голосування журі, троє з них представляли Україну на Європейському форумі вчителів-новаторів, який відбувся 23-25 березня 2010 року в Берліні:

Ольга Казанцева, вчитель інформатики з Херсону, з проектом для учнів 5-го класу «Як козаки місто малювали», що має на меті ознайомити школярів з можливостями графічного редактора Paint;
Сергій Петрович, вчитель інформатики Вінницького коледжу Національного університету харчових технологій, автор проекту «Робимо флешку власноруч» для студентів 1-го курсу відділення автоматики та обчислювальної техніки коледжу;
Ярослав Бахматюк, вчитель історії Калуської гімназії Івано-Франківської області з проектом «Середньовічні замки та їх мешканці» для учнів 7 класу.

Більше подробиць про цю подію найдете тут : презентації переможців, фото з події тощо ))

Я повернулася завчасно (потрібно присвятити час доці). Подія ж триває до 18:00. Тож ще можете поспілкуватися з цими гарнючими та талановитими вчителями :)

пятница, 19 марта 2010 г.

Депутат ВРУ в ефірі радіо Свобода про освіту

Депутат ВРУ Л.Оробець про реформу в сфері освіти в ефірі Радіо Свобода з ведучим В. Портніковим.
Про що говорили.
Отставка міністра. Зовнішнє тестування. Чи зможе Верка Сердючка підтримати розмову про освіту та тестування. Табачник: „Нужно более детально оценивать атестат школьников”. Який відсоток при вступі буде належати шкільному атестату. Чи вдовольнить вчителя шоколадка та коньяк? Про льготи під час вступу до ВУЗів. Якою мовою можна буде складати тести?
Депутатка: "Язык нужно знать. Нужно прочитать больше 1 тыс. страниц на укр`аинском языке" НАголос!
Л.Оробець: "Спасибо г.Табачнику, что теперь в Украине говорят больше об образовании, а не о политике"
Чи будуть іспити в цьому році? Про російську мову в українських школах. Депутатка: "У нас з российским языком лучше, чем в России с украинским".
Депутатка Портнікову: "Не отвлекайтесь на мой Твиттер. Может мне взять мобилку и потвитить". Портников: "Работайте, работайте ( тобто... говоріть, говоріть). ))
Що гарного в посаді Міністра освіти? Чому ректори підтримують міністра освіти? Чому Квіт не підтримав Табачника?
Пані з Німеччини: "Як може бути міністром освіти людина, котра не любить все українське?".
Чи було щось між Табачником і Вакарчуком?

Більше тут

среда, 17 марта 2010 г.

Тести чи (та) іспити?

Жах. Згадую те переживання щодо іспитів. А школярі, щойно звикнув до тестів, змушені будуть складати ще іспити до вищих навчальних загладів? 

От такі нововедення можуть бути 

Більше читайте тут

вторник, 9 марта 2010 г.

Якби Ви вчились так як треба, то й мудрость би була своя




10 березня #Kiev о 18.00

відбудеться музично-літературний вечір

«Якби Ви вчились так як треба,

то й мудрость би була своя…»

 

 

      Місце проведення:

Київ, вул. Івана Мазепи (Січневого повстання), 29.

Їхати: ст.м."Арсенальна", авт.№24, трол.№38, м/т №№ 406, 470, 520 до кінцевої зупинки
за Києво-Печерською лаврою.

Телефони для довідок: (044) 288-54-19,