вторник, 30 марта 2010 г.

Вчитель-новатор: хто він?

Щойно повернулася з пізнавальної і душевної події: форум вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні»
Там поспілкувалась з представниками міністертва освіти, наукових товариств та простими вчителями.
Ось коротка інформація з офіційного релізу «Майкрософт Україна» , а інший (не офіційний аспект спілкування пізніше) 

«Майкрософт Україна» згуртувала вчителів-новаторів
Український вчитель вперше вийшов у півфінал Європейського конкурсу інноваційних проектів і виборов право представляти Україну на Всесвітньому форумі вчителів-новаторів

30 березня 2010 року, Київ, Україна. У Київському університеті імені Бориса Грінченка пройшов перший Український форум вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні». Форум, організований компанією «Майкрософт Україна» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної Академії педагогічних наук України та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, зібрав близько 300 представників державних освітніх структур, директорів обласних і районних інститутів післядипломної педагогічної освіти, провідних методистів та вчителів.

Мета форуму вчителів-новаторів – поширення використання українськими педагогами інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у навчальному процесі і як результат – загальне підвищення рівня середньої освіти. На форумі вчителі мали можливість поспілкуватися зі своїми колегами з усієї України, дізнатися про успішні практики застосування ІТ в освіті, отримати практичні навички, які допомагають поліпшити викладацьку діяльність та зробити її ефективною.
У рамках Форуму вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні» нагородили переможців шостого всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор». Мета конкурсу – відзначити найкращі приклади застосування українськими освітянами сучасних ІКТ у навчальному процесі. Цього року на участь у конкурсі українські вчителі подали 280 проектів – «віртуальних турів до класної кімнати».
«Тільки творчий педагог може виховати творчих учнів, і саме такі активні творчі вчителі серед учасників та переможців конкурсу «Вчитель-новатор». Я певен, що кожен з проектів конкурсу гідний того, щоб про нього дізналися інші педагоги і використовували передовий досвід, щоб долучати учнів до нових технологій, формувати інформаційно-комунікативну культуру та комп’ютерну грамотність», – відзначив Олександр Ляшенко, академік-секретар Відділення загальної середньої освіти Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор.

Переможцями шостого всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор» стали 10 педагогів. За результатами голосування журі, троє з них представляли Україну на Європейському форумі вчителів-новаторів, який відбувся 23-25 березня 2010 року в Берліні:

Ольга Казанцева, вчитель інформатики з Херсону, з проектом для учнів 5-го класу «Як козаки місто малювали», що має на меті ознайомити школярів з можливостями графічного редактора Paint;
Сергій Петрович, вчитель інформатики Вінницького коледжу Національного університету харчових технологій, автор проекту «Робимо флешку власноруч» для студентів 1-го курсу відділення автоматики та обчислювальної техніки коледжу;
Ярослав Бахматюк, вчитель історії Калуської гімназії Івано-Франківської області з проектом «Середньовічні замки та їх мешканці» для учнів 7 класу.

Більше подробиць про цю подію найдете тут : презентації переможців, фото з події тощо ))

Я повернулася завчасно (потрібно присвятити час доці). Подія ж триває до 18:00. Тож ще можете поспілкуватися з цими гарнючими та талановитими вчителями :)

Комментариев нет:

Отправить комментарий