понедельник, 28 февраля 2011 г.

Як Інтернет допоміг тобі?


Розкажи свою історію і отримай подарунки

З 28 лютого по 5 березня 2011 року в Україні проходить загальноєвропейська ініціатива «Тиждень відкритих дверей в Інтернет» за підтримки компанії «Майкрософт Україна» у партнерстві з IDEA та «Бібліоміст». Мета проекту – показати українцям можливості всесвітньої мережі та навчити основам користування Internet.

270 центрів IDEA і бібліотек «Бібліоміст» надають безкоштовний доступ в онлайн та швидке навчання усім українцям з 28 лютого по 5 березня. «Майкрософт Україна» пропонує Інтернет-користувачам долучитися до ініціативи, привести в онлайн своїх близьких, розповісти історію успіху Інтернет-початківця та отримати подарунок.

Такою історією вже поділилася Тетяна Нішкур з Херсону: колишня вчителька тепер керує власним бізнесом спортивно-лікувальних послуг. Чим же так допоміг Інтернет пані Тетяні?

 «За допомогою бібліотеки і мого першого кроку в Інтернет-центр моє життя змінилося кардинально. Наприклад, мені потрібно було виміряти кілометраж у річці – ми зробили це з допомогою Інтернету. Інтернет також дає можливість спілкування та листування з відпочивальниками. У мене були туристи з Америки, Шотландії, Німеччини, Польщі, Норвегії, ПАР. Я прийшла в бібліотеку, коли мені було 50 років, і я вважаю, що у мене ще багато часу, щоб багато чому навчитися самій та навчити інших. У мене ще 50 років для роботи!».

І таких прикладів, як Тетяна Нішкур, з кожним роком стає все більше. У сучасному світі вже не обійтися без знання комп’ютерних технологій, щоб отримати кваліфіковану роботу, покращити рівень життя, розширити коло спілкування.

Кортні Зукоскі, директор академічних і соціальних програм «Майкрософт Україна»: «Компанія «Майкрософт Україна» щодня працює разом зі своїми партнерами над тим, щоб покращити життя тисяч українців з допомогою цифрових технологій. «Тиждень відкритих дверей в Інтернет» - це своєрідний заклик до людей виходити в онлайн. Але можливість навчатися комп’ютерній грамотності безкоштовно є у кожного українця 365 днів на рік завдяки програмі Microsoft «Світ безмежних можливостей». Це можна зробити на сайті microsoft.ua/digitalliteracy чи у тренінгових центрах IDEA».

Технології вдосконалюються, і для людей застосовувати їх стає все більш зручно. Сьогодні не потрібно володіти спеціальною технічною освітою, щоб користуватися електронною поштою чи знайти роботу в Інтернеті. Тому люди, які побоюються, що у них немає часу чи підготовки для навчання користування Інтернетом, можуть залишити свій страх та дозволити собі розширити горизонти.

Олег Давиденко, директор проекту IDEA: «Для людей, можливості яких обмежені через різні причини, Інтернет може стати чудовим способом залишатися на зв’язку з усім світом. У нас є багато прикладів, коли мережа ставала джерелом нових знайомств, нової роботи, нових захоплень. Неважливо, у якому віці, неважливо з яким рівнем добробуту – людина має можливість отримати доступ до мережі та знання у тренінгових центрах IDEA, які створені в Україні за підтримки корпорації Microsoft. Ми раді бути своєрідними дверима у новий світ для тисяч українців, які завдяки нашим центрам отримують абсолютно нові можливості».

Проект IDEA спрямований, передусім, на допомогу громадянам, які знаходяться у важкому соціально-економічному стані: безробітним, малозабезпеченим, людям з інвалідністю, жертвам насилля чи торгівлі людьми, соціально неадаптованій молоді, а також літнім людям. З часу відкриття у 2008 році мережа IDEA допомогла майже 100 тисячам українців отримати доступ до нових знань і технологій. З них 75% відзначають, що ці знання допоможуть чи вже допомогли їм у професійному розвитку чи працевлаштуванні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий